Älä koskaan keitä syksyn kurpitsaa, se maistuu paremmalta, jos sen vain valmistaa.

kurpitsaa

Kurpitsa — olipa se muskottikurpitsa, potimarron-kurpitsa tai maapähkinäkurpitsa — on ehdottomasti syksyn tähti . Se on ansainnut tämän tittelin monipuolisuutensa ansiosta, sillä se sopii erinomaisesti monenlaisiin ruokiin, sekä makeisiin että suolaisiin. Sen valmistustapa on kuitenkin reseptistä riippuen erittäin tärkeä, ja on yksi asia, jonka useimmat ihmiset tekevät väärin: keitävät sen .

1. Syvällä

Tämä valmistustapa on melko yleinen, koska useimmat ihmiset uskovat, että tämä marja on kasvitieteelliseltä kannalta katsottuna keitettävä huolellisesti, jotta se pehmenee. Sen jälkeen se voidaan valmistaa. Tämä on virhe, joka voi pilata sen tekstuurin, maun ja aromin.

Älä koskaan keitä syksyn kurpitsaa, se maistuu paremmalta, jos sen vain valmistaa.

2. Virhe

Kurpitsan keittäminen vedessä laimentaa sen luonnollisia sokereita: hedelmäliha muuttuu vetiseksi, menettää värinsä ja maunsa. Tämä vaikuttaa tekstuuriin , koska kuidut hajoavat liikaa, minkä seurauksena hedelmäliha muuttuu puuron kaltaiseksi eikä silkkiseksi .

Lisäksi katoavat sen ominaiset maut, jotka tekevät siitä tärkeän ainesosan kermakastikkeissa, kastikkeissa, muhennoksissa ja jopa kakkuissa . Nykyään on parempia vaihtoehtoja, riippuen reseptistä, jota yrität valmistaa.

3. Paistaminen uunissa: paras menetelmä

Jos paistat sen uunissa, maku tulee voimakkaammaksi ja savuiseksi. Tämä on suositeltavin tapa, jos sinulla on aikaa.

Leikkaa kurpitsa kahtia kuorineen ja aseta se kuorineen alaspäin uunipellille. Poista siemenet ja säilytä ne myöhempää käyttöä varten täytteenä. Voitele kurpitsa oliiviöljyllä, merisuolalla ja pienellä määrällä timjamia. Saat alkuperäisemmän maun lisäämällä hieman sherryetikkaa tai valkosipulinkynsiä.

Paista 200 °C:ssa 45 minuuttia, kunnes reunat alkavat karamellisoitua.

Älä koskaan keitä syksyn kurpitsaa, se maistuu paremmalta, jos sen vain valmistaa.

4. Höyrytys: helpomman soseen valmistamiseksi.

Tämä menetelmä pehmentää kurpitsan ihanteelliseksi soseeksi ilman, että se muuttuu vetiseksi . Se on ihanteellinen vaihtoehto herkullisille kermakastikkeille tai pastan täytteille.

Jos haluat vahvistaa makua, paista kurpitsa höyryttämisen jälkeen oliiviöljyssä, jotta se saa paahteisen maun ja ylimääräinen kosteus poistuu.

5. Paistaminen

Tämä on paras tapa saada herkullinen tulos, melkein kuin uunissa paistamalla, mutta nopeammin. Leikkaa kurpitsa keskikokoisiksi kuutioiksi ja paista hitaalla lämmöllä. Varo, ettei kurpitsa tartu pannuun sen erittämän mehun vuoksi.

Voit lisätä ruokaan sipulia, jotta se saa konsistenssia.

Älä koskaan keitä syksyn kurpitsaa, se maistuu paremmalta, jos sen vain valmistaa.

6. Se vahvistaa sen makua.

Tekniikka ei ole ainoa tapa saavuttaa upea maku. On olemassa aineksia, jotka sopivat täydellisesti kurpitsaan, ja on tärkeää tietää, mitkä niistä valita kuhunkin reseptiin .

  • Laadukkaissa rasvoissa : voissa tai oliiviöljyssä.
  • Mausteet: kaneli, muskottipähkinä, kumina, savustettu paprika.
  • Kontrasti: sinihomejuusto, jogurtti, sitruuna, sherryviinietikka tai paahdetut pähkinät.
  • Tuoreet yrtit: salvia, rosmariini, timjami tai kihara persilja.