Kaali on epäilemättä yksi monipuolisimmista vihanneksista, joita keittiöstä löytyy. Sen lisäksi, että sitä voi lisätä monenlaisiin ruokiin, sen ravintoarvo ja laaja luettelo hyödyllisistä ominaisuuksista tekevät siitä yhden parhaista vihanneksista.
Sisällysluettelo
On kuitenkin totta, että se ei kuulu yleisimpiin vihanneksiin juuri sen maun ja hajun vuoksi , kuten brokkoli ja kukkakaali. Mutta on olemassa yksinkertainen ratkaisu.
1. Kuinka saavuttaa erinomainen maku
Kuten jo mainittiin, tämä vihannes on erinomainen lisuke moniin ruokiin ja resepteihin. Vaikka monet eivät pidä sen mausta, kaalin valmistaminen maukkaammaksi on helpompaa kuin luulisi.
Ruoka- ja ravitsemusasiantuntija Laura Fuentes selittää, että jos paistettuun ruokaan lisätään etikkaa, se maistuu paljon paremmalta, saa miellyttävämmän tekstuurin ja sopii kaikille makuille.

2. Tärkein ainesosa: omenaviinietikka.
Miten tämä on mahdollista? Laura selittää, että vain pisara etikkaa vahvistaa kaalin makua ilman, että on tarpeen lisätä muita rasvoja, kuten öljyä tai voita.
Vaikka voi käyttää riisi- tai valkoviinietikkaa, useimmiten käytetään omenaviinietikkaa, koska se lisää happamuutta, joka sopii hyvin yhteen muiden ruokien kanssa.

3. Vaiheittainen ohje
Tätä reseptiä varten tarvitset seuraavat ainekset:
- Ruokalusikallinen öljyä
- Kaksi valkosipulinkynttä
- Hienonnettu kaali
- Suolaa ja pippuria maun mukaan.
- Puoli ruokalusikallista omenaviinietikkaa
Kuumenna ensin suuri paistinpannu keskilämmöllä ja paista valkosipuli kullanruskeaksi. Lisää sitten kaali ja paista vielä muutama minuutti.

Muista lisätä suolaa, pippuria ja maustepippuria maun mukaan sekä muita mausteita maun mukaan ja sekoita huolellisesti. Kaali on valmis, kun se on saanut kullanruskean sävyn.
Lisää lopuksi etikka ja paista vielä minuutti.

 
			 
							 
							 
							